Monday, April 4, 2011

kinect gesture controls?

Helo. What the heck is kinect gesture controls? Ok..bayangkan korang bermain dengan PC korang tanpa perlu menyentuh pada keyboard atau latest touch screen version. yang korang perlu lakukan hanyalah beberapa pergerakan tertentu tubuh badan untuk memberi arahan pada PC. Something like wii? maybe..


Terbaru dari Evoluce apabila diorang telah memperkenalkan Win&I : a full gesture controls system for Window 7. Of course korang memerlukan official SDK booth untuk korang setup this system.

evoluce win&i windows 7 gesture control kinect

Supporting up to 4 meter wide range, gilaweb rasa ianya sesuai untuk home theater korang but I wonder when this cool stuff will be in Malaysia? :p. Apapun, jom tengok teaser video kinect controls Window 7...feel like Iron Man huh? Enjoy..

5 comments:

apik pehe said...

hehe..ni semua barang2 moden ni..

vielyns said...

uhhh~ akak xbrape minat lak dengan touch screen ni. Tapi ade kawan yang minat sgt ;)..masing2 pny test kan..hehhe

airaniez wirdani said...

Macam ssh utk org yg *tangan besar*.ssh nak budjet..pakai jari lg senang kot..huhu

Mentrox said...

macam susah jer nak control...

gilaweb said...

a little bit hard but bila da biasa suma jd ok..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons